Nutriční hodnoty (Ovesné lívance s dušenými jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 590 kJ / 2 292 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 48,02 g |
| Tuky | 44,28 g |
| – nasycené | 12,79 g |
| – nenasycené | 23,87 g |
| –– mononenasycené | 13,89 g |
| –– polynenasycené | 9,98 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 47,69 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 847 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 367,18 g |
| – cukry | 86,02 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek jemných ovesných vloček | Vločky ovesné | 250 g |
| 2 hrnky 2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| kůra z 1 kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 1 g |
| 3-4 3-4 jablka | Jablko čerstvé | 525 g |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 1 1 rovná lžíce vanilkového pudinku | Puding v prášku | 40 g |
| trocha trocha oleje na smažení | Olej řepkový |