Nutriční hodnoty (Pikantní krůtí kousky na cibuli a pórku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 502 kJ / 598 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 46,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,78 g |
| Tuky | 24,04 g |
| – nasycené | 3,76 g |
| – nenasycené | 19,74 g |
| –– mononenasycené | 16,51 g |
| –– polynenasycené | 3,22 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 11,90 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 170 mg |
| Sůl | 0,28 g |
| Sacharidy | 30,98 g |
| – cukry | 15,18 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g krůtích prsou | Krůta prsa bez kůže | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 200 g 200 g bílé části pórku | Pórek čerstvý | 200 g |
| 1 1 bílá paprika | Paprika bílá čerstvá | |
| 1 1 feferonka (nebo chilli) | Chilli paprička čerstvá | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce rajčatové passaty (nebo protlaku) | Pyré z červených rajčat | 37.5 g |
| 3 lžíce 3 lžíce bílého vína | Víno bílé suché | 45 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý |