Nutriční hodnoty (Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 061 kJ / 3 600 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,08 g |
| Tuky | 10,25 g |
| – nasycené | 4,08 g |
| – nenasycené | 6,15 g |
| –– mononenasycené | 4,08 g |
| –– polynenasycené | 2,08 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 65,63 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 19 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 706,50 g |
| – cukry | 655,13 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg černých jeřabin - aronie | Jeřabiny čerstvé | 1000 g |
| 600 g 600 g cukru | Cukr bílý | 600 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice (nebo skořicový cukr) | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
| 3-4 3-4 hřebíčky | Hřebíček | |
| 1 sklenka 1 sklenka rumu | Rum | 200 ml |
| 1 1 Pektogel na zavařování | Želé rostlinné | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kyseliny citronové | E330 - Kyselina citronová |