Nutriční hodnoty (Francouzské brambory pro jednoho (z HF))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 223 kJ / 770 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,77 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,58 g |
| Tuky | 39,92 g |
| – nasycené | 16,78 g |
| – nenasycené | 16,46 g |
| –– mononenasycené | 13,05 g |
| –– polynenasycené | 3,41 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 13,77 g |
| Cholesterol | 766 mg |
| Sodík | 1,56 g |
| Sůl | 3,68 g |
| Sacharidy | 40,12 g |
| – cukry | 14,46 g |
| ––– laktóza | 2,57 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 studené uvařené brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1/2 1/2 červené cibule (nebo jiné) | Cibule červená čerstvá | 34.5 g |
| 60-100 g 60-100 g šunky (nebo uzeného masa) | Šunka vepřová vařená | 80 g |
| 1/2 1/2 hermelínu | Hermelín | 50 g |
| 6-8 6-8 cherry rajčat | Rajčata cherry | 210 g |
| 2-3 2-3 vejce (podle velikosti) | Vejce slepičí | 175 g |
| 2 lžíce 2 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| pažitka (nebo petrželka) | Pažitka čerstvá | |
| strouhaný sýr na posyp | Sýr kravský tvrdý 30% |