Nutriční hodnoty (Hadrová polévka našich babiček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 449 kJ / 585 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,40 g |
| Tuky | 39,15 g |
| – nasycené | 15,73 g |
| – nenasycené | 18,71 g |
| –– mononenasycené | 13,28 g |
| –– polynenasycené | 5,44 g |
| ––– omega 3 | 0,41 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 532 mg |
| Sodík | 218 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 28,23 g |
| – cukry | 0,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 2 plátky 2 plátky uzeného špeku | Špek | |
| 1 lžíce 1 lžíce kmínu | Kmín | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce krupice | Krupice pšeničná hrubá | 15 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 hrst 1 hrst mladých kopřiv (nebo ředkvičkových lístků) | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
| 1 l 1 l vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1000 ml |
| libeček (nebo petrželka) | Libeček čerstvý |