Nutriční hodnoty (Špenátovo sýrový závin s ghí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 660 kJ / 1 353 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 69,89 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,93 g |
| Tuky | 106,21 g |
| – nasycené | 63,24 g |
| – nenasycené | 35,04 g |
| –– mononenasycené | 30,64 g |
| –– polynenasycené | 4,40 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 2,07 g |
| Cholesterol | 836 mg |
| Sodík | 3,10 g |
| Sůl | 7,67 g |
| Sacharidy | 25,93 g |
| – cukry | 7,96 g |
| ––– laktóza | 6,78 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 rozválené listové těsto | Listové těsto | |
| 1 1 mražený špenátový protlak | Špenátové pyré | |
| 15 15 cm kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce ghí (přepuštěné máslo) | Ghí | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 100 g 100 g balkánského sýru | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 100 g |
| 150 g 150 g goudy v celku | Gouda 45% t. v s. | 150 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžička 1 lžička koření na bylinkové máslo | Provensálské koření | |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku (nebo sušený česnek) | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| trošku trošku vody (podle potřeby) | Voda | |
| sůl | Sůl mořská | |