Nutriční hodnoty (Chlebová polévka se zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 3 370 kJ / 806 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,85 g |
| Tuky | 12,32 g |
| – nasycené | 6,80 g |
| – nenasycené | 5,94 g |
| –– mononenasycené | 3,48 g |
| –– polynenasycené | 2,46 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 34,48 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 1,11 g |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 134,45 g |
| – cukry | 23,16 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g staršího chleba | Chléb pšeničný kváskový | 150 g |
| 300 ml 300 ml vody | Voda | 300 ml |
| 150 g 150 g mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 200 g 200 g brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 200 g 200 g květáku | Květák čerstvý | 200 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| listy listy květáku (pouze pěkné) | Květák čerstvý | |
| 1 špetka 1 špetka celého kmínu | Kmín | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 plátek 1 plátek másla (o síle 1 cm) | Máslo kravské | 10 g |
| 1 litr 1 litr zeleninového vývaru (vody) | Vývar zeleninový | 1000 ml |