Nutriční hodnoty (Domácí pecen)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 17 275 kJ / 4 129 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 126,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 117,80 g |
| Tuky | 59,28 g |
| – nasycené | 7,38 g |
| – nenasycené | 45,89 g |
| –– mononenasycené | 22,34 g |
| –– polynenasycené | 23,55 g |
| ––– omega 3 | 7,63 g |
| Vláknina | 72,31 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 6,54 g |
| Sůl | 16,24 g |
| Sacharidy | 736,18 g |
| – cukry | 41,44 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 500 g 500 g tmavé žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 500 g |
| 600 ml 600 ml vlažné vody | Voda | 600 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kmínu | Kmín | 30 g |
| 42 g 42 g droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 kostka 1 kostka cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| kmín na posypání | Kmín | |
| 2 lžíce 2 lžíce lněného semínka na posypání | Lněná semínka | 30 g |
| voda s 1 lžící voda s 1 lžící octa | Ocet lihový | 15 ml |