Nutriční hodnoty (Květáková polévka s kedlubnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 443 kJ / 1 062 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,40 g |
| Tuky | 83,90 g |
| – nasycené | 53,48 g |
| – nenasycené | 28,97 g |
| –– mononenasycené | 26,25 g |
| –– polynenasycené | 2,72 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 22,45 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 243 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 43,40 g |
| – cukry | 25,60 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g květáku | Květák čerstvý | 600 g |
| 200 g 200 g kedlubny | Kedluben čerstvý | 200 g |
| 50 g 50 g mrkve | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| na špičku nože na špičku nože mletého muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| trochu trochu celého kmínu | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
| nať lahůdkové cibule | Cibulka jarní nať čerstvá |