Nutriční hodnoty (Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 5 480 kJ / 1 310 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,40 g |
| Tuky | 99,20 g |
| – nasycené | 48,87 g |
| – nenasycené | 45,37 g |
| –– mononenasycené | 39,03 g |
| –– polynenasycené | 6,34 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 9,40 g |
| Cholesterol | 88 mg |
| Sodík | 2,06 g |
| Sůl | 5,10 g |
| Sacharidy | 50,25 g |
| – cukry | 9,65 g |
| ––– laktóza | 0,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1200 g 1200 g očištěného hřbetu z divočáka | ||
| 50 ml 50 ml rumu (nebo žitné) | Rum | 50 ml |
| 100 g 100 g špeku | Špek | 100 g |
| 1 1 lžíce kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| sádlo na smažení | Sádlo vepřové | |
| 1 1 mrkev červená | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 mrkev fialová | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1/2 1/2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 5 5 brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 1/2 1/2 cukety | Cuketa čerstvá | 50 g |
| 4 snítky 4 snítky rozmarýnu (tymiánu) | Rozmarýn sušený | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 30 g 30 g parmezánu | Parmezán | 30 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce koření na grilovanou zeleninu nebo ratatouille | Provensálské koření | |
| jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá |