Nutriční hodnoty (Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 5 480 kJ / 1 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,40 g |
Tuky | 99,20 g |
– nasycené | 48,87 g |
– nenasycené | 45,37 g |
–– mononenasycené | 39,03 g |
–– polynenasycené | 6,34 g |
––– omega 3 | 0,22 g |
Vláknina | 9,40 g |
Cholesterol | 88 mg |
Sodík | 2,06 g |
Sůl | 5,10 g |
Sacharidy | 50,25 g |
– cukry | 9,65 g |
––– laktóza | 0,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1200 g 1200 g očištěného hřbetu z divočáka | ||
50 ml 50 ml rumu (nebo žitné) | Rum | 50 ml |
100 g 100 g špeku | Špek | 100 g |
1 1 lžíce kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
sádlo na smažení | Sádlo vepřové | |
1 1 mrkev červená | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 mrkev fialová | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
1/2 1/2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
5 5 brambor | Brambor zimní | 250 g |
1/2 1/2 cukety | Cuketa čerstvá | 50 g |
4 snítky 4 snítky rozmarýnu (tymiánu) | Rozmarýn sušený | |
olivový olej | Olej olivový | |
30 g 30 g parmezánu | Parmezán | 30 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce koření na grilovanou zeleninu nebo ratatouille | Provensálské koření | |
jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá |