Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie5 480 kJ /
1 310 kcal
Bílkoviny18,90 g
– z toho živočišné bílkoviny12,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,40 g
Tuky99,20 g
– nasycené48,87 g
– nenasycené45,37 g
–– mononenasycené39,03 g
–– polynenasycené6,34 g
––– omega 30,22 g
Vláknina9,40 g
Cholesterol 88 mg
Sodík 2,06 g
Sůl5,10 g
Sacharidy50,25 g
– cukry9,65 g
––– laktóza0,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1200 g 1200 g očištěného hřbetu z divočáka
50 ml 50 ml rumu (nebo žitné) Rum 50 ml
100 g 100 g špeku Špek 100 g
1 1 lžíce kuliček jalovce Jalovec sušený
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
hladká mouka Mouka pšeničná hladká
sádlo na smažení Sádlo vepřové
1 1 mrkev červená Mrkev čerstvá 50 g
1 1 mrkev fialová Mrkev čerstvá 50 g
1 kousek 1 kousek celeru Celer bulva čerstvá
1/2 1/2 petržele Petržel kořenová čerstvá
5 5 brambor Brambor zimní 250 g
1/2 1/2 cukety Cuketa čerstvá 50 g
4 snítky 4 snítky rozmarýnu (tymiánu) Rozmarýn sušený
olivový olej Olej olivový
30 g 30 g parmezánu Parmezán 30 g
1-2 lžíce 1-2 lžíce koření na grilovanou zeleninu nebo ratatouille Provensálské koření
jarní cibulka Cibulka jarní čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.