Nutriční hodnoty (Svatomartinské koláčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 19 626 kJ / 4 691 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,27 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 63,27 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 68,00 g |
Tuky | 192,38 g |
– nasycené | 109,96 g |
– nenasycené | 70,33 g |
–– mononenasycené | 59,04 g |
–– polynenasycené | 11,29 g |
––– omega 3 | 1,18 g |
Vláknina | 18,85 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 912 mg |
Sůl | 2,08 g |
Sacharidy | 588,73 g |
– cukry | 192,98 g |
––– laktóza | 22,65 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
250 ml 250 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
20 g 20 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
75 g 75 g krupicového cukru | Cukr bílý | 75 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
250 g 250 g tvarohu ve fólii | Tvaroh polotučný | 250 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 18 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
sekané mandle | Mandle loupané | |
povidla | Povidla | |
1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
strouhaný perník | Perník strouhaný | |
75 g 75 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 75 g |
75 g 75 g studeného másla | Máslo kravské | 75 g |
50 g 50 g cukru krupice | Cukr bílý | 50 g |
1 1 vejce na potření koláčků před pečením | Vejce slepičí | 70 g |
rozpuštěné máslo s rumem na potírání po upečení | Máslo kravské |