Nutriční hodnoty (Zeleninový boršč se zakysanou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 52 635 kJ / 12 580 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 657,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 657,09 g |
| Tuky | 151,85 g |
| – nasycené | 37,74 g |
| – nenasycené | 109,50 g |
| –– mononenasycené | 41,70 g |
| –– polynenasycené | 67,79 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 1 962,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 39,92 g |
| Sůl | 86,66 g |
| Sacharidy | 1 166,94 g |
| – cukry | 590,43 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hlávkového bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | 200 g |
| 80 g 80 g cibule | Cibule čerstvá | 80 g |
| 80 g 80 g mrkve | Mrkev čerstvá | 80 g |
| 80 80 g celeru | Celer bulva čerstvá | 43200 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 100 g 100 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 100 g |
| 2 2 menší rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 50 g 50 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 lžička 1 lžička octu | Ocet lihový | 5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| zakysaná smetana 30 30 % | Smetana kravská zakysaná 12% |