Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Rajská omáčka s hovězím masem

Klasika české kuchyně - hovězí maso s rajskou omáčkou. Recept je popsán tak podrobně, aby ho zvládli i ti, kteří chtějí rajskou omáčku s hovězím vařit poprvé. Snad vám bude chutnat.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 3. 2013 12:20

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 790 kJ / 667 kcal
Bílkoviny118,01 g
Tuky7,75 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 535 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy22,62 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rajských omáček je plno, ale myslím, že tuto jsem tu ještě neviděla, vždy ji dělala moje maminka, která má recept ze staré kuchařky, kterou používala její babička. A ta mně chutná nejvíc.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kayla_Kralova Kayla_Kralova

21. 3. 2022 16:29

Rajskou jsem dělala jednou a nepovedla se mi ???? .
Dnes jsem zkusila asi po dvou letech rajskou podle receptu , který je tu napsaný a super ???? musím říct , že pecka ❤️

mika59 mika59

19. 7. 2021 16:20

Výborná omáčka :yes: Přidala jsem foto :-K

Vendula Hell

10. 12. 2020 15:40

Omacka je vazne vyborna. :-K

Lukiki

16. 8. 2020 15:04

Skvělý recept. Takhle jsme ji ještě nikdy nedělali a musím říct, že je to úplně něco jiného. Přidali jsme čerstvá rajčata a nedávali ocet a skořici. Byla velice chutná i takhle a není třeba zahušťovat jak už bylo zmiňováno. Moc nám chutnalo :yes::yes::yes:

martiline martiline

2. 6. 2019 12:22

Výborná. Rajskou milujeme, takže je doma na stole poměrně často. S přidanou kořenovou zeleninou jsem ji zkusila poprvé a je fakt vynikající. Ještě jsem přidala 5 velkých oloupaných rajčat. Nepotřebovala vůbec zahustit. :-8 :yes: Díky za recept. Cukru dávám víc (máme rádi sladší), ocet jsem vynechala. :-8

Veronika

20. 4. 2016 12:05

Děkuji za výborný recept, dělala jsem rajskou už
mnohokrát, ale takhle se mi ještě nepovedla. Ani jsem nezahušťovala, stačilo jen rozmixovat zeleninu. Super! :yes:

Milan

7. 11. 2015 12:22

Ahoj, vářím rajskou stejně, jen protlak přidám na orestovanou zeleninu a nechám trochu zkaramelizovat, zesládne a dostane lepší barvu. Zatím byla vždy pochvala. Je potřeba vařit s láskou a ne rychle :-*

svetluska

1. 4. 2013 17:00

Každý člověk má asi jiné chuťové buňky a tak mu chutná něco jiného. Chce to vyzkoušet a ochutnat a potom porovnat. Já ji dělám bez zeleniny, jen z rajčat, nebo rajčatového protlaku, někdy přidám i kečup ostrý aby byla pikantní a zjemním šlehačkou. Příloha brambory nebo těstoviny, housk. knedlík, omáčku podávám i k plněným paprikám. Jíškou nezahušťuji ale hlad. moukou. Jinak používám koření - celý pepř, nové koření, bob. list, cibuli, hřebíček - nic nerestuji ale vařím je to rychlé.

maris maris

27. 3. 2013 12:07

Dana61: Danuško, musím Ti oponovat, určitě některé babičky a prababičky ji tak vařily, ale zdaleka ne všechny. Moje také ne a rozhodně si nechtěla nic zjednodušovat;-). Zkrátka někdo zeleninu dává a někdo ne, je to jako s bramboračkou, svíčkovou apod., každá rodina má tu svoji, která je podle nich nejlepší.:-)

Dana61

27. 3. 2013 11:17

velmi dobrá rajská:yes::-D takto ji vařívaly naše prababičky a babičky;-) většina z nás ji pak z nedostatku času začala vařit "jednodušeji" a tak mnozím připadá přidání kořenové zeleniny zvláštní;-)ale věřte, je to mňamka:-p

Iljusa Iljusa

27. 3. 2013 09:40

Se zeleninou nemá chybičku :yes:

helwe59 helwe59

27. 3. 2013 08:45

Myslím si,že rajská má mnoho podob a je na každém jak si ji dochutí.
Já ji dělám jinak když mají přijít vnoučata a jinak manželovi ale jde jen o dochucování.Vše vychází ze základu,cibulová jíška,koření,cukr,protlak,ten je dobré orestovat,dolít vývarem a vařit,Když se mi podaří jíškový základ nemusím už moc dochucovat:-)):-?

Patricie

26. 3. 2013 20:53

Již pár let dělám taky se zeleninou a je vynikající. Nedávám jíšku, po rozmixován zeleniny je již zahuštěná.:yes::yes:

maris maris

26. 3. 2013 18:58

tejaja: Terezko, máš pravdu, každý má tu svou " nejlepší ". Já rajskou dělám bez zeleniny, tak ji dělala babička, maminka, tak jsem na ni zvyklá. Zkoušela jsem i se zeleninou / myslím, že už je tady taky / a vůbec nám nechutnala. Nebyla to špatná omáčka, ale pro nás to nebyla rajská.:-)

tejaja tejaja (moderátorka)

26. 3. 2013 18:49

Myslím, že je zbytočné debatovať, čo do paradajkovej omáčky patrí a čo nie. Je to vec zvyklostí. U nás sa robí paradajková omáčka jednoducho a na sladko. http://www.toprecepty.cz/recept/2613-plnene-paprik...
Pamätám sa, keď moje deti chodili do školskej jedálne, niekto vymyslel, že v celom Československu musia mať školské jedálne rovnaké normy. A tak museli začať variť presne tak ako znie tento recept. So zeleninovým základom. A deti nosili celé jedlo nedotknuté späť, nikto to nechcel, nikomu nechutilo. Podobne boli zmenené aj iné jedlá, s rovnakým výsledkom. Keď konečne sa našiel niekto múdry, kto to vrátil do starých koľají, išli sa deti za paradajkovou omáčkou pozabíjať, chodilo sa opäť na dupľu:-) Takže je to fakt vec zvyklostíl kto ako varí. A rozprávať o "pravej"...pre každého je tá jeho pravá:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Novinka!

Naše kuchařky

Do obchodu

Marie

Další recepty

Tématické fráze: hovězí maso s rajskou omáčkou hovězí s rajskou omáčkou rájska omáčka z hovězího masa recept na rajskou omáčku s hovězím hovězí maso na rajskou omáčku jaké hovězí maso na rajskou omáčku rajská omáčka se zeleninovým základem hovezi maso v rajske omacce maso na rajskou jaké maso na rajskou rajská omáčka pohlreich hovězí v rajské omáčce rajská omáčka s hovězím od maminky hovězí maso k rajské omáčce hovězí maso na rajskou hovězí s rajskou rajská s masem hovezi na rajskou prava rajska omačka jaké maso na rajskou omáčku

Suroviny: maso hovězí, cibule, mrkev, petržel, celer, bobkový list, koření nové koření, pepř, skořice celá, protlak rajský, olej, sůl, cukr, ocet, mouka hladká, máslo

TopRecepty.cz

Rajská omáčka s hovězím masem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0Zp