Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka s hovězím masem

Klasika české kuchyně - hovězí maso s rajskou omáčkou. Recept je popsán tak podrobně, aby ho zvládli i ti, kteří chtějí rajskou omáčku s hovězím vařit poprvé. Snad vám bude chutnat.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 3. 2013 11:20

Suroviny pro 5

5

Nutriční hodnoty

Energie2 790 kJ / 667 kcal
Bílkoviny118,01 g
Tuky7,75 g
Vláknina17,24 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 535 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy22,62 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rajských omáček je plno, ale myslím, že tuto jsem tu ještě neviděla, vždy ji dělala moje maminka, která má recept ze staré kuchařky, kterou používala její babička. A ta mně chutná nejvíc.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

mika59

19. 7. 2021 15:20

Výborná omáčka :yes: Přidala jsem foto :-K

Vendula Hell

10. 12. 2020 14:40

Omacka je vazne vyborna. :-K

Lukiki

16. 8. 2020 14:04

Skvělý recept. Takhle jsme ji ještě nikdy nedělali a musím říct, že je to úplně něco jiného. Přidali jsme čerstvá rajčata a nedávali ocet a skořici. Byla velice chutná i takhle a není třeba zahušťovat jak už bylo zmiňováno. Moc nám chutnalo :yes::yes::yes:

martiline

2. 6. 2019 11:22

Výborná. Rajskou milujeme, takže je doma na stole poměrně často. S přidanou kořenovou zeleninou jsem ji zkusila poprvé a je fakt vynikající. Ještě jsem přidala 5 velkých oloupaných rajčat. Nepotřebovala vůbec zahustit. :-8 :yes: Díky za recept. Cukru dávám víc (máme rádi sladší), ocet jsem vynechala. :-8

Veronika

20. 4. 2016 11:05

Děkuji za výborný recept, dělala jsem rajskou už
mnohokrát, ale takhle se mi ještě nepovedla. Ani jsem nezahušťovala, stačilo jen rozmixovat zeleninu. Super! :yes:

Milan

7. 11. 2015 11:22

Ahoj, vářím rajskou stejně, jen protlak přidám na orestovanou zeleninu a nechám trochu zkaramelizovat, zesládne a dostane lepší barvu. Zatím byla vždy pochvala. Je potřeba vařit s láskou a ne rychle :-*

svetluska

1. 4. 2013 16:00

Každý člověk má asi jiné chuťové buňky a tak mu chutná něco jiného. Chce to vyzkoušet a ochutnat a potom porovnat. Já ji dělám bez zeleniny, jen z rajčat, nebo rajčatového protlaku, někdy přidám i kečup ostrý aby byla pikantní a zjemním šlehačkou. Příloha brambory nebo těstoviny, housk. knedlík, omáčku podávám i k plněným paprikám. Jíškou nezahušťuji ale hlad. moukou. Jinak používám koření - celý pepř, nové koření, bob. list, cibuli, hřebíček - nic nerestuji ale vařím je to rychlé.

maris

27. 3. 2013 11:07

Dana61: Danuško, musím Ti oponovat, určitě některé babičky a prababičky ji tak vařily, ale zdaleka ne všechny. Moje také ne a rozhodně si nechtěla nic zjednodušovat;-). Zkrátka někdo zeleninu dává a někdo ne, je to jako s bramboračkou, svíčkovou apod., každá rodina má tu svoji, která je podle nich nejlepší.:-)

Dana61

27. 3. 2013 10:17

velmi dobrá rajská:yes::-D takto ji vařívaly naše prababičky a babičky;-) většina z nás ji pak z nedostatku času začala vařit "jednodušeji" a tak mnozím připadá přidání kořenové zeleniny zvláštní;-)ale věřte, je to mňamka:-p

Iljusa

27. 3. 2013 08:40

Se zeleninou nemá chybičku :yes:

helwe59

27. 3. 2013 07:45

Myslím si,že rajská má mnoho podob a je na každém jak si ji dochutí.
Já ji dělám jinak když mají přijít vnoučata a jinak manželovi ale jde jen o dochucování.Vše vychází ze základu,cibulová jíška,koření,cukr,protlak,ten je dobré orestovat,dolít vývarem a vařit,Když se mi podaří jíškový základ nemusím už moc dochucovat:-)):-?

Patricie

26. 3. 2013 19:53

Již pár let dělám taky se zeleninou a je vynikající. Nedávám jíšku, po rozmixován zeleniny je již zahuštěná.:yes::yes:

maris

26. 3. 2013 17:58

tejaja: Terezko, máš pravdu, každý má tu svou " nejlepší ". Já rajskou dělám bez zeleniny, tak ji dělala babička, maminka, tak jsem na ni zvyklá. Zkoušela jsem i se zeleninou / myslím, že už je tady taky / a vůbec nám nechutnala. Nebyla to špatná omáčka, ale pro nás to nebyla rajská.:-)

tejaja

26. 3. 2013 17:49

Myslím, že je zbytočné debatovať, čo do paradajkovej omáčky patrí a čo nie. Je to vec zvyklostí. U nás sa robí paradajková omáčka jednoducho a na sladko. http://www.toprecepty.cz/recept/2613-plnene-paprik...
Pamätám sa, keď moje deti chodili do školskej jedálne, niekto vymyslel, že v celom Československu musia mať školské jedálne rovnaké normy. A tak museli začať variť presne tak ako znie tento recept. So zeleninovým základom. A deti nosili celé jedlo nedotknuté späť, nikto to nechcel, nikomu nechutilo. Podobne boli zmenené aj iné jedlá, s rovnakým výsledkom. Keď konečne sa našiel niekto múdry, kto to vrátil do starých koľají, išli sa deti za paradajkovou omáčkou pozabíjať, chodilo sa opäť na dupľu:-) Takže je to fakt vec zvyklostíl kto ako varí. A rozprávať o "pravej"...pre každého je tá jeho pravá:-D

Alexiss

26. 3. 2013 17:24

Opakuje se tu stejná debata, jako nedávno. Rajská se zeleninovým základem je podle mne výborná, navíc není třeba zahušťovat moukou (jíškou). Dělám ji tak už asi 3 roky, inspirovala jsem se Apetitem. Používám passatu, nebo domácí "protlak". Obodovala jsem už nedávno podobnou, ale +11:yes:. Malinko mě udivilo, že se tu nad tím ještě někdo pozastavuje. ;-):-))

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí maso s rajskou omáčkou hovězí s rajskou omáčkou rájska omáčka z hovězího masa recept na rajskou omáčku s hovězím hovězí maso na rajskou omáčku jaké hovězí maso na rajskou omáčku rajská omáčka se zeleninovým základem hovezi maso v rajske omacce maso na rajskou jaké maso na rajskou rajská omáčka pohlreich hovězí v rajské omáčce rajská omáčka s hovězím od maminky hovězí maso k rajské omáčce hovězí maso na rajskou hovězí s rajskou rajská s masem hovezi na rajskou prava rajska omačka jaké maso na rajskou omáčku

Suroviny: maso hovězí, cibule, mrkev, petržel, celer, bobkový list, koření nové koření, pepř, skořice celá, protlak rajský, olej, sůl, cukr, ocet, mouka hladká, máslo

TopRecepty.cz

Rajská omáčka s hovězím masem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0Zp