Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Selská zimní kotlíková polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie7 983 kJ /
1 908 kcal
Bílkoviny112,24 g
– z toho živočišné bílkoviny20,27 g
– z toho rostlinné bílkoviny91,97 g
Tuky48,76 g
– nasycené24,63 g
– nenasycené23,28 g
–– mononenasycené15,31 g
–– polynenasycené7,96 g
––– omega 30,38 g
Vláknina73,92 g
Cholesterol 91 mg
Sodík 1,22 g
Sůl2,78 g
Sacharidy219,85 g
– cukry20,53 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 lžička 1 lžička sádla Sádlo vepřové 15 g
20 g 20 g slaniny Špek 20 g
60 g 60 g cibule Cibule čerstvá 60 g
90 g 90 g dobré klobásy Klobása 90 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
2 lžičky 2 lžičky sladké papriky Paprika červená sušená 2 g
pálivá paprika (dle chuti) Paprika pálivá
sůl (dle chuti) Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
1 l 1 l vývaru (nebo vody) Vývar masový 1000 ml
80 g 80 g mrkve Mrkev čerstvá 80 g
20 g 20 g petržele Petržel kořenová čerstvá 20 g
20 g 20 g červené papriky Paprika červená čerstvá 20 g
400 g 400 g sterilovaných fazolí Bretaňských (nebo červených) Fazole bílé sterilované 400 g
2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku Protlak rajčatový 30 g
libeček (nebo petrželka) Libeček čerstvý
majoránka Majoránka sušená
pohanka (ovesné vločky nebo jíška) Pohanka loupaná

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.