Nutriční hodnoty (Selská zimní kotlíková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 7 983 kJ / 1 908 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,27 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 91,97 g |
Tuky | 48,76 g |
– nasycené | 24,63 g |
– nenasycené | 23,28 g |
–– mononenasycené | 15,31 g |
–– polynenasycené | 7,96 g |
––– omega 3 | 0,38 g |
Vláknina | 73,92 g |
Cholesterol | 91 mg |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 2,78 g |
Sacharidy | 219,85 g |
– cukry | 20,53 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 lžička 1 lžička sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
20 g 20 g slaniny | Špek | 20 g |
60 g 60 g cibule | Cibule čerstvá | 60 g |
90 g 90 g dobré klobásy | Klobása | 90 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
2 lžičky 2 lžičky sladké papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
pálivá paprika (dle chuti) | Paprika pálivá | |
sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 l 1 l vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1000 ml |
80 g 80 g mrkve | Mrkev čerstvá | 80 g |
20 g 20 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 20 g |
20 g 20 g červené papriky | Paprika červená čerstvá | 20 g |
400 g 400 g sterilovaných fazolí Bretaňských (nebo červených) | Fazole bílé sterilované | 400 g |
2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
libeček (nebo petrželka) | Libeček čerstvý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
pohanka (ovesné vločky nebo jíška) | Pohanka loupaná |