Nutriční hodnoty (Bílá zelná polévka s klobásou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 069 kJ / 495 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,97 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,28 g |
Tuky | 23,75 g |
– nasycené | 12,30 g |
– nenasycené | 11,06 g |
–– mononenasycené | 6,83 g |
–– polynenasycené | 4,23 g |
––– omega 3 | 0,37 g |
Vláknina | 17,80 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 4,02 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 44,23 g |
– cukry | 25,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 l 1 l masového vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
1 1 smetana na vaření | Smetana kravská sladká 12% | |
několik několik brambor dle chuti | Brambor zimní | |
1 1 větší klobása | Klobása | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 1 troška cukru | Cukr bílý | |
pár kapek kapek octa | Ocet lihový |