Nutriční hodnoty (Vytuněný buřtguláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 569 kJ / 1 331 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,49 g |
| Tuky | 12,60 g |
| – nasycené | 5,98 g |
| – nenasycené | 5,61 g |
| –– mononenasycené | 1,83 g |
| –– polynenasycené | 3,78 g |
| ––– omega 3 | 0,41 g |
| Vláknina | 50,81 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5,01 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 219,83 g |
| – cukry | 55,72 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| 2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 1 celá hlavička česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| 3 3 větší špekáčky | Špekáček | |
| 600 g 600 g brambor | Brambor zimní | 600 g |
| 400 g 400 g čerstvého bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | 400 g |
| 0,5 l 0,5 l světlého piva | Pivo světlé 10ᵒ | 500 ml |
| 1 l 1 l vývaru (nebo vody a 1,5 kostky bujónu) | Vývar masový | 1000 ml |
| 1 1 vrchovatá lžíce sypkého Extra Masoxu | Bujón hovězí | |
| 140 g 140 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 140 g |
| 3 3 vrchovaté lžíce kečupu | Kečup sladký | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 3 ks 3 ks bobkového listu | Bobkový list sušený | |
| 8 kuliček 8 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 2 lžičky 2 lžičky celého kmínu | Kmín | 10 g |
| 6 lžiček 6 lžiček gulášového koření | Koření Argentina | 30 g |
| 1 1 vrchovatá lžíce sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | |
| 1 lžička 1 lžička pálivé mleté papriky | Paprika pálivá | 6 g |
| mletý pepř dle chuti | Pepř černý mletý | |
| 2 lžičky 2 lžičky houbového koření | Provensálské koření | 10 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky muškátového květu | Muškát květ sušený | 1.25 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky kurkumy | Kurkuma mletá | 1.25 g |
| čerstvá majoránka | Majoránka čerstvá |