Nutriční hodnoty (Špekové knedlíky od Florentýny, krkovička a špenát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 115 kJ / 1 462 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,62 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,20 g |
| Tuky | 107,24 g |
| – nasycené | 48,41 g |
| – nenasycené | 53,94 g |
| –– mononenasycené | 44,34 g |
| –– polynenasycené | 9,60 g |
| ––– omega 3 | 0,62 g |
| Vláknina | 11,89 g |
| Cholesterol | 351 mg |
| Sodík | 4,19 g |
| Sůl | 10,65 g |
| Sacharidy | 83,09 g |
| – cukry | 8,06 g |
| ––– laktóza | 4,84 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 115 g 115 g sušeného staršího pečiva | Houska pšeničná | 115 g |
| 1 1 rovná lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
| 100 g 100 g uzeného sedláckého špeku | Špek | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 60 ml 60 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
| 15 g 15 g hrubé mouky (1 lžíce) | Mouka pšeničná hrubá | 15 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 1 lžička 1 lžička oleje na potření pařáčku | Olej řepkový | 5 ml |
| 2 plátky 2 plátky krkovice | Vepřová krkovice | |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| 300 g 300 g mraženého listového špenátu | Špenát mražený | 300 g |
| 1 1 cibule šalotka | Šalotka čerstvá | |
| půl lžíce lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 lžíce 2 lžíce smetany (není nutné) | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |