Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Špekové knedlíky od Florentýny, krkovička a špenát)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie6 115 kJ /
1 462 kcal
Bílkoviny35,82 g
– z toho živočišné bílkoviny15,62 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,20 g
Tuky107,24 g
– nasycené48,41 g
– nenasycené53,94 g
–– mononenasycené44,34 g
–– polynenasycené9,60 g
––– omega 30,62 g
Vláknina11,89 g
Cholesterol 351 mg
Sodík 4,19 g
Sůl10,65 g
Sacharidy83,09 g
– cukry8,06 g
––– laktóza4,84 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
115 g 115 g sušeného staršího pečiva Houska pšeničná 115 g
1 1 rovná lžíce sádla Sádlo vepřové
100 g 100 g uzeného sedláckého špeku Špek 100 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
60 ml 60 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 60 ml
15 g 15 g hrubé mouky (1 lžíce) Mouka pšeničná hrubá 15 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli Sůl mořská 4 g
1 lžička 1 lžička oleje na potření pařáčku Olej řepkový 5 ml
2 plátky 2 plátky krkovice Vepřová krkovice
sůl Sůl mořská
kmín Kmín
pepř mletý Pepř černý mletý
česnek Česnek čerstvý
300 g 300 g mraženého listového špenátu Špenát mražený 300 g
1 1 cibule šalotka Šalotka čerstvá
půl lžíce lžíce sádla Sádlo vepřové
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
sůl (dle chuti) Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
2 lžíce 2 lžíce smetany (není nutné) Smetana kravská sladká 12% 50 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.