Nutriční hodnoty (Vepřové ptáčky na víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 694 kJ / 405 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 18,97 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,61 g | 
| Tuky | 15,32 g | 
| – nasycené | 3,70 g | 
| – nenasycené | 7,07 g | 
| –– mononenasycené | 5,63 g | 
| –– polynenasycené | 1,44 g | 
| ––– omega 3 | 0,06 g | 
| Vláknina | 4,50 g | 
| Cholesterol | 518 mg | 
| Sodík | 215 mg | 
| Sůl | 0,42 g | 
| Sacharidy | 15,20 g | 
| – cukry | 6,13 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky vepřového masa z kýty | Vepřová kýta | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| dijonská hořčice | Hořčice dijonská | |
| 2 2 vařená vejce natvrdo | Vejce slepičí | 140 g | 
| 2 2 sladkokyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 4 špalíčky 4 špalíčky klobásy (nebo salámu) | Klobása | |
| 4 špalíčky 4 špalíčky špeku + kousek na restování | Špek | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce protlaku | Protlak rajčatový | 15 g | 
| 200 ml 200 ml červeného vína | Víno červené suché | 200 ml | 
| vývar podle potřeby (nebo voda) | Vývar masový | |
| trochu trochu hladké mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká |