Nutriční hodnoty (Provensálské brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 020 kJ / 961 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,96 g |
| Tuky | 51,06 g |
| – nasycené | 23,34 g |
| – nenasycené | 19,04 g |
| –– mononenasycené | 15,98 g |
| –– polynenasycené | 3,06 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 12,44 g |
| Cholesterol | 867 mg |
| Sodík | 434 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 77,60 g |
| – cukry | 26,50 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 brambor | Brambor zimní | 300 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| česnek (dle chuti) | Česnek čerstvý | |
| provensálské bylinky | Provensálské koření | |
| 1 1 menší cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 4 4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 250 ml 250 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| trochu trochu parmezánu | Parmezán |