Nutriční hodnoty (Kapustová polévka s klobásou a restovanými žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 853 kJ / 443 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,06 g |
| Tuky | 20,98 g |
| – nasycené | 13,52 g |
| – nenasycené | 8,67 g |
| –– mononenasycené | 5,94 g |
| –– polynenasycené | 2,73 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 15,02 g |
| Cholesterol | 86 mg |
| Sodík | 473 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 39,18 g |
| – cukry | 4,85 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 menší kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 250 g 250 g žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 50 g 50 g pikantní klobásy | Klobása | 50 g |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 2 lžičky 2 lžičky sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 litr 1 litr zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř čerstvě mletý | Pepř černý | |
| hladkolistá petrželka | Petržel nať čerstvá |