Nutriční hodnoty (Jablečné tornádo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 24 396 kJ / 5 831 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 77,23 g |
| Tuky | 207,37 g |
| – nasycené | 50,45 g |
| – nenasycené | 142,13 g |
| –– mononenasycené | 101,71 g |
| –– polynenasycené | 40,42 g |
| ––– omega 3 | 10,91 g |
| Vláknina | 55,20 g |
| Cholesterol | 670 mg |
| Sodík | 3,94 g |
| Sůl | 2,01 g |
| Sacharidy | 849,79 g |
| – cukry | 360,44 g |
| ––– laktóza | 26,69 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| 2,5 hrnku 2,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 625 g |
| 1 hrnek 1 hrnek krystalového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku rostlinného oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžičky 2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 16 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce kakaa | Kakao prášek | 62.5 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| džem podle chuti | Marmeláda jahodová | |
| 2 kelímky 2 kelímky zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 380 ml |
| 2 balení 2 balení čokolády | Čokoláda mléčná 30% | |
| strouhaná čokoláda (nemusí být) | Čokoláda mléčná 30% |