Nutriční hodnoty (Celerovo-jablečná polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 929 kJ / 1 417 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,58 g |
| Tuky | 117,26 g |
| – nasycené | 52,41 g |
| – nenasycené | 64,62 g |
| –– mononenasycené | 54,96 g |
| –– polynenasycené | 9,66 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 37,20 g |
| Cholesterol | 163 mg |
| Sodík | 1,33 g |
| Sůl | 3,10 g |
| Sacharidy | 60,32 g |
| – cukry | 41,18 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g celeru | Celer bulva čerstvá | 500 g |
| 1 1 malá mrkev (nemusí být) | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 2 2 kyselejší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 750 ml 750 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 750 ml |
| 2 snítky 2 snítky čerstvého tymiánu (může být i sušený) | Tymián čerstvý | |
| 1 lžička 1 lžička kurkumy | Kurkuma mletá | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 1 hrst 1 hrst vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
| 50 g 50 g prorostlejší slaniny | Špek | 50 g |
| 1 krajíc 1 krajíc dobrého chleba | Chléb pšeničný kváskový |