Nutriční hodnoty (Bramborovo-pórkový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 456 kJ / 826 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,45 g |
| Tuky | 57,78 g |
| – nasycené | 36,85 g |
| – nenasycené | 19,61 g |
| –– mononenasycené | 16,57 g |
| –– polynenasycené | 3,05 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 14,55 g |
| Cholesterol | 164 mg |
| Sodík | 95 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 50,48 g |
| – cukry | 13,71 g |
| ––– laktóza | 4,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 6 stroužků 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
| 3 větvičky 3 větvičky tymiánu | Tymián sušený | |
| 80 g 80 g pórku | Pórek čerstvý | 80 g |
| 100 g 100 g brambor | Brambor zimní | 100 g |
| 50 ml 50 ml suchého bílého vína (zhruba) | Víno bílé suché | 50 ml |
| 750 ml 750 ml drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 750 ml |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky kurkumy (nemusí být) | Kurkuma mletá | 1.25 g |
| krutonky na podávání | Krutony |