Kuřecí kung pao

HuhuCZE Kuchař: HuhuCZE

4 porce Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

500 g kuřecích prsou
10 kuliček (sečuánského) pepře
2 lžíce čínského vína
2 lžíce škrobu
1 lžíce "Čína" koření
1-2 chilli papričky (podle chuti)
1 šálek loupaných neslaných arašídů
1 lžíce sezamového oleje (nebo 2 lžíce sezamových semínek)
7 lžic světlé sojové omáčky
3 lžíce tmavé sojové omáčky
3 jarní cibulky
5 plátků zázvoru (nebo sypký sušený)
5 stroužků česneku
1 dl oleje
1 kapie (nebo obyčejná paprika)
1 lžička cukru
sůl
1/2 octa (rýžového)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky cca 1,5 cm silné.

  2. V litrové míse připravíme marinádu na maso. Smícháme půl lžíce tmavé sojové omáčky, 1 lžíce světlé sojové omáčky, 2 lžíce vína, 1 lžíci škrobu a k tomu 3 lžíce vody a špetku soli. Do marinády vložíme kuřecí kousky, promícháme a urovnáme, aby bylo všechno maso v marinádě. Dáme do chladu na 30 minut.

  3. Oloupeme arašídy a osmažíme je na lžíci oleje. Nesmějí se spálit!!!

  4. Nasekáme nahrubo stroužky česneku, papriku s jarní cibulkou a zázvor nakrájíme na cca 1 cm dlouhé kousky (nudličky). Zelenina musí být čerstvá!!!!

  5. Připravíme zálivku na maso z 5 lžic světlé sojové omáčky, 2 lžic tmavé sojové omáčky, půl lžíce octa, 1 lžíce sezamového oleje (2 lžíce sezamu upraveného v hmoždíři), 1 lžíce škrobu, 2 lžic vody a 1 lžičky cukru.

  6. Ve woku rozpálíme 1 dl oleje, až se u vařečky ponořené do oleje začnou tvořit drobné bublinky, přidáme okapané (v cedníku) namarinované maso a cca 3 min smažíme, aby kostky kuřete dostaly nazlátlou barvu. Poté dáme maso zpět do marinovací mísy.

  7. Do rozpáleného zbylého oleje vhodíme 1 lžíci směsi koření "Čína", 10 kousků (sečuánského) pepře (pokud chcete jídlo pikantnější přidejte ještě nějaké chilli) a vše cca 1 minutu smažíme, aby se koření rozvonělo.

  8. Přisypeme cibuli, česnek, zázvor a cca 1 minutu restujeme.

  9. Následně přidáme papriku a již předsmažené kuřecí kousky, přilijeme zálivku a za stálého míchání ještě 2 minuty zprudka smažíme.

  10. Nakonec (aby nezměkly) přihodíme upražené arašídy, prohodíme (promícháme) a ihned podáváme.

Poznámka

Pokud budete jako přílohu připravovat rýžové nudle, nechte je minimálně 1 hod. před vařením máchat ve vlažné vodě. Neměly by potom lepit.

Pokud máte problém s použitím již předpřipraveného koření "Čína" přečtěte si toto: Asijská kuchyně je založená na palmovém oleji a na umělých ochucovadlech, např. glutamanu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí kung pao

  • Ludmila B Ludmila B

    moc nám chutnalo, určitě zopakuji, jen jsem nedala víno, ale moc dobré dávám bodík:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kureci kung pao kung pao kuřeci kungpao kung pao recept kuře kung pao kuřecí kung pao recept kuřecí nudličky kung pao kuřecí kung pao recepty kuřecí čína kung pao kuře kung-pao kuřecí kungpao recept kuřecí směs kung pao recept na kuřecí kung pao kuřecí kumpao kure kungpao kuřecí kung-pao kuřecí kungpao recepty kungpao kungpao recept kureci kunkpao