Nutriční hodnoty (Fenykl v omáčce s modrým sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 391 kJ / 811 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,04 g |
| Tuky | 50,60 g |
| – nasycené | 21,62 g |
| – nenasycené | 28,68 g |
| –– mononenasycené | 24,72 g |
| –– polynenasycené | 3,97 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 21,60 g |
| Cholesterol | 96 mg |
| Sodík | 2,08 g |
| Sůl | 5,04 g |
| Sacharidy | 44,44 g |
| – cukry | 17,40 g |
| ––– laktóza | 1,29 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 bulva 1 bulva fenyklu | Fenykl hlíza | 540 g |
| 1 1 šalotka (nebo červená cibule) | Šalotka čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| vývar z tvrdých částí fenyklu | Fenykl hlíza | |
| 80-100 g 80-100 g sýru s modrou plísní | Niva 50% t. v s. | 90 g |
| 1 obdélníček 1 obdélníček smetanového sýra | Sýr tavený | |
| sůl (opatrně, sýr je slaný) | Sůl mořská | |
| voda z uvařených těstovin na zředění omáčky | Těstoviny pšeničné | |
| nasekaná jádra vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
| zelené výhonky fenyklu | Fenykl hlíza |