Gnocchi s lososem a smetanovo-sýrovou omáčkou

Veroly Kuchařka: Veroly

pro 2 osoby Ryby 7 názorů

Suroviny

1 kousek lososa (250 - 300 g)
1 balení gnocchi
1 smetana (tatra 10%)
10 dkg uzeného sýru
sůl
pepř
koření na ryby
bazalka
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z plátku lososa odřízneme kůži a nakrájíme ho na malé kousky, které opečeme na trošce oleje, osolíme, opepříme a přidáme koření na ryby. Opečené kousky odstavíme na talířek a do výpeku nalijeme smetanu, necháme prohřát, osolíme, opepříme.

  2. Nastrouháme sýr a dáme do rozehřáté smetany. Necháme na malém ohni, dokud se sýr nerozpustí a nevznikne hustá omáčka, občas promícháme.

  3. Mezitím dáme vařit vodu, osolíme a do vřící vody dáme gnocchi. Vaříme tak dlouho, až vyplavou nahoru, pak scedíme a můžeme dávat na talíř.

  4. Do hotové smetanové omáčky přidáme bazalku a opečeného lososa. Omáčkou přelijeme gnocchi a podáváme.

Poznámka

K tomuto jídlu se výborně hodí růžové víno a salát:

polníček

rukola

černé olivy

cherry rajčátka

paprika

šťáva z limetky

balzamiko ocet

pepř

olivový olej

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Gnocchi s lososem a smetanovo-sýrovou omáčkou

Tématické fráze: gnochi ve smetanovo sýrová omáčka noky s lososem gnochi s lososem gnocchi se sýrovou omáčkou gnocchi s lososem a špenátem losos s noky gnocchi se špenátem a lososem noky s lososem a špenátem sýrová omáčka na gnocchi losos se špenátem a smetanovou omáčkou omáčka s lososem noky se špenátem a lososem losos se špenátem a omáčkou losos s gnochi omáčka na gnocchi losos se smetanou a těstovinami noky se smetanovou omackou recepty gnochi smetanovo sýrová omáčka losos gnochi

Zapomněl/a jsem heslo