Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí po debrecínsku

Kuřecí maso je stálicí snad v každé kuchyni. A když je k tomu ještě jednoduchý a rychlý recept, máte o oběd či večeři vystaráno. Tradičnost kuřecí směsi zde oživí debrecínské párky a jemnost zakysané smetany.

Hodnocení receptu je 4,9 (71×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 251 kJ /
1 255 kcal
Bílkoviny249,79 g
Tuky16,57 g
Vláknina7,72 g
Cholesterol 596 mg
Sodík 614 mg
Sůl1,52 g
Sacharidy24,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nadrobno a papriku s rajčetem na kousky. Krok 2: Na tuku zpěníme cibuli a česnek. Přidáme maso. Jakmile zbělá, vmícháme protlak. Restujeme asi minutu a vše pak zaprášíme moukou. Krok 3: Po zamíchání mouky zalijeme směs studeným vývarem, asi do úrovně masa. Přisypeme papriku, rajče a párky na kolečka. Vše společně vaříme asi 15-20 minut. Maso musí zůstat šťavnaté. Krok 4: Trochu omáčky odebereme a smícháme se smetanou. Přidáme do omáčky a vaříme už jen krátce. Krok 5: Omáčku dochutíme solí, pepřem, chilli a malinko cukrem. Krok 6: Podáváme s rýží nebo těstovinami.

TIP: Jak připravit běžnou přílohovou rýži

Zveřejněno 2. 10. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí po debrecínsku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oxEN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí po debrecínsku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oxEN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

Moanka: Děkuji moc za vyzkoušení a zprávu :-K:-K:-K A taky za pěknou fotku :-K

Moc dobré, pochutnali jsme si… <3 Děkuji za recept. :-K

Chápu. Děkuji vám mika59 za info.

gillan63: Protože, když dáte studený vývar, neudělají se hrudky. Horký by je mohl udělat.

Dobrý den. Jen se chci zeptat jako laik - proč má být studený vývar ? Jinak dnes uvařeno a je to velká dobrota. Děkuji. :-K

Makyse: Jsem ráda, že chutnalo. Děkuji moc za zprávu..:-K:-K

Velice dobré. Dala jsem místo kuřecího na kostky čtvrtky. Mám ovšem dojem, že by se do receptu hodilo i vepřové. Za mě :yes:

Valis: Děkuji moc..:-K:-K

Výborný receptík :-D Dcerka to nazvala ,,kuřecí lečo '', ale chutnalo jí moc :-)

Dobrý den, přidávám fotečku. Je to vynikající, všichni se olizovali. <3

zdenka.s: Zdeni mám radost ;-) že chutnalo, moc děkuji za zprávu :-K:-K

rihana: Děkuji :-K:-K

Eja57: Děkuji taky tobě :-K:-K

mika59 : bylo to výborné , moc jsme si pochutnali :yes: jen jsem přidala do hotového trochu čilipasty ,ale jinak přesně podle Vás a je to velká dobrota (byla ), manžel si udělat hranolky a já rýži
:-K:-K

:yes::yes::yes:<3:-K

rihana: :-D:-D:-D:-D:yes: ( no, krásné fotky a velmi jedlé recepty navíc, já mám vždycky problém si nedat "porci" do polévkové mísy a nevzít do ruky nejlépe lžíci....:-D )

Ty vaše fotky. To by člověk mohl jen pořád jíst a jíst, vařit a vařit. ;-)

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule, česnek, párek debrecínský, paprika čerstvá zelená, rajče, protlak, mouka hladká, smetana zakysaná, olej, vývar masový, sůl, pepř mletý, chilli, cukr

Přidat fotografie receptu