Nutriční hodnoty (Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 681 kJ / 402 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,96 g |
| Tuky | 25,31 g |
| – nasycené | 12,93 g |
| – nenasycené | 9,98 g |
| –– mononenasycené | 6,41 g |
| –– polynenasycené | 3,57 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 6,36 g |
| Cholesterol | 285 mg |
| Sodík | 221 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 19,58 g |
| – cukry | 7,38 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 70 g 70 g košťálu fenyklu | Fenykl hlíza | 70 g |
| 2 2 vrchní listy z fenyklové bulvy | Fenykl hlíza | |
| 60 g 60 g mrkve | Mrkev čerstvá | 60 g |
| 1,2 l 1,2 l vývaru | Vývar masový | 1200.0000476837158 ml |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 70 g 70 g pórku | Pórek čerstvý | 70 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |