Nutriční hodnoty (Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 892 kJ / 1 647 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,81 g |
| Tuky | 40,77 g |
| – nasycené | 10,53 g |
| – nenasycené | 27,68 g |
| –– mononenasycené | 23,29 g |
| –– polynenasycené | 4,39 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 23,35 g |
| Cholesterol | 271 mg |
| Sodík | 853 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 235,43 g |
| – cukry | 37,79 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek tarhoni (o objemu 150 ml) | Těstoviny pšeničné | 250 g |
| 230 ml 230 ml vody | Voda | 230 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 1 1 malá červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| chilli paprička dle chuti | Chilli paprička čerstvá | |
| 50 g 50 g sušených rajčat | Dužina červeného rajčete sušená | 50 g |
| vývar na podlití (nebo voda) | Vývar masový | |
| 150-200 g 150-200 g krevet | Krevety loupané | 175 g |
| 50 g 50 g hrášku (může být mražený) | Hrášek zelený | 50 g |
| 50 g 50 g oliv | Olivy čerstvé zralé | 50 g |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 snítka 1 snítka nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| parmezán k dokončení | Parmezán |