Roštěná stroganoff

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 45 min 2 porce Hovězí maso 19 názorů

Suroviny

400 g hovězí roštěné
100 g sterilovaných žampionů
3 větší sterilované okurky
215 g smetany
sůl
pepř
chilli
hladká mouka
vývar(masox)
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnou nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříne a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo. Podlijeme vývarem nebo vodou s rozpuštěným masoxem. Dusíme přikryté dokud maso nezměkne.

  2. Pak přidáme na nudličky nakrájené okurky a plátky žampionů. Ochutnáme a případně dochutíme.

  3. Necháme už jen prohřát a nalijeme smetanu s trochou rozmíchané hl. mouky na zahuštění. Provaříme a podáváme-nejlépe s rýží.

Poznámka

Kdo pospíchá, může dělat i v papiňáku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roštěná stroganoff

  • Gazpacho Gazpacho

    Originálny recept ako sa do dnešného dňa zvykne v Rusku a čiastočne na Ukrajine pripravovať je zo sviečkovej a nie z roštenky. Ruské priezviská nikdy nekončia na "f". Správne je Stroganov. "Vinu" majú francúzski kuchári, ktorí to zmenili na 2 "ff", aby sa to nečítalo Strogano.

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autor receptu)

    aaadobromila: Opravdu bych ho tam nedával. Dokonce jsem někde četl, že pro výraznější chuť se na konci přidá sklenka šampaňského. :-O:-p

    Odpovědět

  • porada porada(neregistrovaná)

    aaadobromila - nedává, správně tam patří ruská jižní omáčka.

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    Hm, to vypadá pěkně. Ale nedává se náhodou do Stroganova také rajčatový protlak?

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krásný recept:-K:yes::yes: jedla jsem sice ze svíčkové, ale jinak to bylo stejné;-) Vašíku, uvaříš mi to;-):-?:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

  • sowjet sowjet

    zrovna se na to chystam.. .)

    Odpovědět

  • Spuname Spuname

    Tohoto Stroganoffa mám nějraději-se smetanou,hříbky okurkou, přidávám i šunku (dávám tedy přednost před kečupem,rajs.protlakem, protože ten tomu dává tu kečupovou chuť), ale jinak stojí za hřích všechny recepty Stroganoffa, co jsem zde shlédla. Doggo Tobě letí:yes:

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autor receptu)

    Do této ne.

    Odpovědět

  • mathy mathy(neregistrovaný)

    nepatri tam jeste protlak

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Doogo, krásná fotka. Uloženo.:yes::-D:yes:+

    Odpovědět

  • Klimos Klimos

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, teda ty minikopečky rýže! To je snad porcovátkem na kafe, ne? Nádhera:-!:yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Dogo, tak tomu bych neodolala, ikdybych nesměla :-) A oparavdu moc hezké i foto :-):yes:+

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: stroganoff recept hovězí roštěná stroganov stroganof stroganoff roštěná recept stroganov hovězí nudličky stroganov stroganov - babicovy dobroty svíčkové řezy stroganoff hovězí stroganov hovězí nudličky stroganoff stroganoff podle dědy šéfkuchaře nudličky stroganov vepřový stroganoff stroganov recept nudličky z roštěné stroganof recept hovězí stroganof recepty roštěná hovezi rostena stroganoff

Zapomněl/a jsem heslo