Nutriční hodnoty (Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 013 kJ / 1 198 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,94 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,68 g |
| Tuky | 98,72 g |
| – nasycené | 55,56 g |
| – nenasycené | 40,49 g |
| –– mononenasycené | 30,55 g |
| –– polynenasycené | 9,94 g |
| ––– omega 3 | 1,87 g |
| Vláknina | 36,50 g |
| Cholesterol | 226 mg |
| Sodík | 595 mg |
| Sůl | 1,28 g |
| Sacharidy | 34,75 g |
| – cukry | 17,90 g |
| ––– laktóza | 5,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l masového vývaru (nebo 1 l vody) | Vývar masový | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 1 malá bulva celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 2 díly 2 díly řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 200 g 200 g žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
| 200 ml 200 ml smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 200 ml |
| kysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |