Nutriční hodnoty (Hovězí maso na zelenině a červeném víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 052 kJ / 1 207 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 174,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 169,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,35 g |
| Tuky | 27,65 g |
| – nasycené | 13,15 g |
| – nenasycené | 13,24 g |
| –– mononenasycené | 10,34 g |
| –– polynenasycené | 2,91 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 15,16 g |
| Cholesterol | 366 mg |
| Sodík | 615 mg |
| Sůl | 1,35 g |
| Sacharidy | 35,50 g |
| – cukry | 18,21 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g hovězího zadního masa | Hovězí kýta | 750 g |
| 1 kousek 1 kousek špeku | Špek | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 300 g 300 g kořenové zeleniny (zhruba) - mrkev, celer, petržel | Mrkev čerstvá | 300 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 3 kuličky 3 kuličky černého pepře | Pepř černý | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 3 kuličky 3 kuličky jalovce | Jalovec sušený | |
| 300 ml 300 ml vývaru (podle potřeby i více) | Vývar masový | 300 ml |
| 150 ml 150 ml červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |