Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s uzeným masem a lesními houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 929 kJ / 939 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,52 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 67,84 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,68 g |
Tuky | 39,05 g |
– nasycené | 19,90 g |
– nenasycené | 15,51 g |
–– mononenasycené | 11,67 g |
–– polynenasycené | 3,83 g |
––– omega 3 | 0,55 g |
Vláknina | 23,33 g |
Cholesterol | 246 mg |
Sodík | 2,64 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 53,74 g |
– cukry | 5,66 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
300 g 300 g lesních hub | Hřib čerstvý | 300 g |
1,2 l 1,2 l uzeného vývaru (zhruba) | Vývar vepřový | 1200.0000476837158 ml |
300 g 300 g vařeného uzeného masa | Vepřová plec uzená | 300 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
cibulková nať | Cibulka jarní nať čerstvá | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |