Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s uzeným masem a lesními houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 929 kJ / 939 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,68 g |
| Tuky | 39,05 g |
| – nasycené | 19,90 g |
| – nenasycené | 15,51 g |
| –– mononenasycené | 11,67 g |
| –– polynenasycené | 3,83 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 23,33 g |
| Cholesterol | 246 mg |
| Sodík | 2,64 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 53,74 g |
| – cukry | 5,66 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 300 g 300 g lesních hub | Hřib čerstvý | 300 g |
| 1,2 l 1,2 l uzeného vývaru (zhruba) | Vývar vepřový | 1200.0000476837158 ml |
| 300 g 300 g vařeného uzeného masa | Vepřová plec uzená | 300 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| cibulková nať | Cibulka jarní nať čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |