Nutriční hodnoty (Lečo se smetanou II)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 892 kJ / 930 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,01 g |
| Tuky | 30,77 g |
| – nasycené | 17,19 g |
| – nenasycené | 12,19 g |
| –– mononenasycené | 10,28 g |
| –– polynenasycené | 1,91 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 35,94 g |
| Cholesterol | 327 mg |
| Sodík | 3,47 g |
| Sůl | 8,40 g |
| Sacharidy | 115,91 g |
| – cukry | 80,22 g |
| ––– laktóza | 7,22 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| rostlinný olej | Olej řepkový | |
| 3 3 menší cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 750 g 750 g zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | 750 g |
| 100 ml 100 ml vody na podlití | Voda | 100 ml |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 600 g 600 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 600 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukr krystal | Cukr bílý | 15 g |
| 1 kelímek 1 kelímek zakysané smetany (může být i šlehačková) | Smetana kravská zakysaná 12% | 190 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 lžičky 2 lžičky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 8 g |