Nutriční hodnoty (Bábovka podle babičky Aničky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 20
Energie | 23 214 kJ / 5 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,49 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 62,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 45,16 g |
Tuky | 258,73 g |
– nasycené | 146,90 g |
– nenasycené | 94,39 g |
–– mononenasycené | 83,25 g |
–– polynenasycené | 11,14 g |
––– omega 3 | 0,94 g |
Vláknina | 13,90 g |
Cholesterol | 2,21 g |
Sodík | 832 mg |
Sůl | 2,47 g |
Sacharidy | 690,55 g |
– cukry | 323,25 g |
––– laktóza | 14,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
300 g 300 g pískového cukru | Cukr bílý | 300 g |
450 g 450 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 450 g |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |