Nutriční hodnoty (Letní zelenina s bramborem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 582 kJ / 856 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,37 g |
| Tuky | 4,23 g |
| – nasycené | 1,89 g |
| – nenasycené | 1,31 g |
| –– mononenasycené | 0,64 g |
| –– polynenasycené | 0,67 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 31,32 g |
| Cholesterol | 6 mg |
| Sodík | 110 mg |
| Sůl | 0,04 g |
| Sacharidy | 166,94 g |
| – cukry | 29,28 g |
| ––– laktóza | 2,44 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 lilek | Lilek čerstvý | |
| 1 1 cuketa (mladá) | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 0,5 0,5 červené cibule | Cibule červená čerstvá | 34.5 g |
| 0,5 0,5 žluté cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 1 kousek 1 kousek pórku (15 cm) | Pórek čerstvý | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 4 4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 4 plátky 4 plátky anglické slaniny | Anglická slanina | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 2 lžičky 2 lžičky koření na gyros (nebo oregana) | Provensálské koření | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 4 lžíce 4 lžíce smetanového jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 60 ml |
| 800 g 800 g brambor (vařených) | Brambor zimní | 800 g |