Nutriční hodnoty (Maďarský medový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 330 kJ / 6 054 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 99,54 g |
| Tuky | 222,20 g |
| – nasycené | 28,92 g |
| – nenasycené | 177,71 g |
| –– mononenasycené | 134,28 g |
| –– polynenasycené | 43,43 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 47,27 g |
| Cholesterol | 1,26 g |
| Sodík | 544 mg |
| Sůl | 1,38 g |
| Sacharidy | 840,91 g |
| – cukry | 411,53 g |
| ––– laktóza | 0,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 500 g 500 g medu | Med nepasterovaný | 500 g |
| 200 g 200 g mletých lískových oříšků | Lískový ořech mletý | 200 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 lžičku 1 lžičku skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého hřebíčku | Hřebíček | 2.5 g |
| 100 g 100 g loupaných celých mandlí | Mandle neloupané | 100 g |
| 1 lžíci 1 lžíci smetany | Smetana kravská sladká 12% | 25 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce mletých mandlí | Mandle loupané mleté | 30 g |