Nutriční hodnoty (Norský borůvkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 14
| Energie | 12 086 kJ / 2 889 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 66,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,20 g |
| Tuky | 105,76 g |
| – nasycené | 47,29 g |
| – nenasycené | 40,83 g |
| –– mononenasycené | 32,43 g |
| –– polynenasycené | 8,40 g |
| ––– omega 3 | 1,51 g |
| Vláknina | 15,60 g |
| Cholesterol | 1,73 g |
| Sodík | 885 mg |
| Sůl | 2,36 g |
| Sacharidy | 388,10 g |
| – cukry | 255,50 g |
| ––– laktóza | 19,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 180 g 180 g cukru krupice | Cukr bílý | 180 g |
| 180 g 180 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 180 g |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky kypřicího prášku | Kypřící prášek | 7.5 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá | |
| 4 lžíce 4 lžíce borůvkové marmelády | Marmeláda borůvková | |
| 2 lžíce 2 lžíce vody | Voda | 36 ml |
| 500 ml 500 ml 33% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 500 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru moučka | Cukr bílý | 25 g |
| 300 g 300 g čerstvých borůvek | Borůvky čerstvé | 300 g |