Nutriční hodnoty (Krůtí špízy s rýžovým salátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 717 kJ / 1 844 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 126,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 107,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,62 g |
| Tuky | 67,95 g |
| – nasycené | 16,88 g |
| – nenasycené | 48,23 g |
| –– mononenasycené | 28,89 g |
| –– polynenasycené | 19,34 g |
| ––– omega 3 | 0,56 g |
| Vláknina | 17,64 g |
| Cholesterol | 245 mg |
| Sodík | 1,45 g |
| Sůl | 3,61 g |
| Sacharidy | 175,61 g |
| – cukry | 21,91 g |
| ––– laktóza | 0,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého krůtího masa | Krůta stehno bez kosti a kůže | 500 g |
| 50 g 50 g sýra feta | Sýr feta | 50 g |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| olej | Olej řepkový | |
| 200 g 200 g jasmínové rýže | Rýže jasmínová natural | 200 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 hrst 1 hrst oliv bez pecky | Olivy čerstvé zralé | |
| 1 1 salátová okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| 3-4 3-4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 210 g |
| 1 hrst 1 hrst čerstvých bylinek | Petržel nať čerstvá | |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| šťáva z 1 citronu | Citrón čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |