Nutriční hodnoty (Sytá kuřecí polévka s brokolicí, čedarem a sýrovými knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 806 kJ / 3 300 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 283,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 230,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,73 g |
| Tuky | 125,74 g |
| – nasycené | 65,68 g |
| – nenasycené | 53,79 g |
| –– mononenasycené | 42,77 g |
| –– polynenasycené | 11,02 g |
| ––– omega 3 | 1,95 g |
| Vláknina | 38,00 g |
| Cholesterol | 679 mg |
| Sodík | 2,32 g |
| Sůl | 5,66 g |
| Sacharidy | 240,38 g |
| – cukry | 53,74 g |
| ––– laktóza | 20,54 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 2 2 kuřecí prsa | Kuře prso | 700 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 4 menší mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 4 snítky 4 snítky tymiánu | Tymián sušený | |
| kuřecí vývar (podle potřeby) | Vývar kuřecí | |
| 1 1 malá brokolice (i mražená) | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 125 ml |
| 1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| 200 g 200 g čedaru v celku | Čedar | 200 g |
| 1 hrnek 1 hrnek hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku podmáslí | Podmáslí | 125 g |
| 25 g 25 g parmazánu (jemně strouhaného) | Parmezán | 25 g |
| 1 hrst 1 hrst hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá |