Nutriční hodnoty (Hraběnčiny řezy s vlašskými ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 25 726 kJ / 6 149 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 74,72 g |
| Tuky | 334,80 g |
| – nasycené | 129,55 g |
| – nenasycené | 174,01 g |
| –– mononenasycené | 74,29 g |
| –– polynenasycené | 99,73 g |
| ––– omega 3 | 15,93 g |
| Vláknina | 42,10 g |
| Cholesterol | 1,39 g |
| Sodík | 518 mg |
| Sůl | 1,35 g |
| Sacharidy | 653,43 g |
| – cukry | 321,95 g |
| ––– laktóza | 4,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
| 150 g 150 g krupicového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
| 400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 3 lžíce 3 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 75 ml |
| 4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 2 lžičky 2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 10 g |
| 1 sáček 1 sáček cukru s rumovou příchutí (případně vanilkového cukru) | Cukr bílý | |
| 200 g 200 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 200 g |
| 4-6 4-6 bílků | Vaječný bílek | 165 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 100 g 100 g krupicového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1 lžička 1 lžička vinného octa | Ocet vinný bílý | 5 ml |
| 1 lžička 1 lžička bramborového škrobu | Bramborový škrob | 5 g |
| moučkový cukr na posypaní | Cukr bílý |