Nutriční hodnoty (Jablečný moučník z mikrovlnné trouby)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 12 585 kJ / 3 008 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,92 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 24,02 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,90 g |
Tuky | 142,77 g |
– nasycené | 46,30 g |
– nenasycené | 85,61 g |
–– mononenasycené | 63,10 g |
–– polynenasycené | 22,51 g |
––– omega 3 | 6,21 g |
Vláknina | 29,20 g |
Cholesterol | 673 mg |
Sodík | 364 mg |
Sůl | 1,06 g |
Sacharidy | 374,21 g |
– cukry | 301,41 g |
––– laktóza | 8,91 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
8 lžic 8 lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 80 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
8 lžic 8 lžic moučkového cukru (nebo dle chuti) | Cukr bílý | 200 g |
6 lžic 6 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 90 ml |
6 lžic 6 lžic oleje | Olej řepkový | 66 ml |
1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
5 5 větších jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
2 2 vanilkové pudinkové prášky | Puding v prášku | |
500 ml 500 ml vody | Voda | 500 ml |
cukr krystal dle chuti | Cukr bílý | |
skořice dle chuti | Skořice ceylonská | |
150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
30 g 30 g bílé a tmavé čokolády | Čokoláda hořká 40% | 30 g |