Nutriční hodnoty (Jablečný moučník z mikrovlnné trouby)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 12 585 kJ / 3 008 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,90 g |
| Tuky | 142,77 g |
| – nasycené | 46,30 g |
| – nenasycené | 85,61 g |
| –– mononenasycené | 63,10 g |
| –– polynenasycené | 22,51 g |
| ––– omega 3 | 6,21 g |
| Vláknina | 29,20 g |
| Cholesterol | 673 mg |
| Sodík | 364 mg |
| Sůl | 1,06 g |
| Sacharidy | 374,21 g |
| – cukry | 301,41 g |
| ––– laktóza | 8,91 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 lžic 8 lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 80 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 8 lžic 8 lžic moučkového cukru (nebo dle chuti) | Cukr bílý | 200 g |
| 6 lžic 6 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 90 ml |
| 6 lžic 6 lžic oleje | Olej řepkový | 66 ml |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
| 5 5 větších jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| 2 2 vanilkové pudinkové prášky | Puding v prášku | |
| 500 ml 500 ml vody | Voda | 500 ml |
| cukr krystal dle chuti | Cukr bílý | |
| skořice dle chuti | Skořice ceylonská | |
| 150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
| 30 g 30 g bílé a tmavé čokolády | Čokoláda hořká 40% | 30 g |