Nutriční hodnoty (Čalamáda z václavek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 358 kJ / 564 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,91 g |
| Tuky | 1,94 g |
| – nasycené | 1,10 g |
| – nenasycené | 0,66 g |
| –– mononenasycené | 0,28 g |
| –– polynenasycené | 0,38 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 30,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,07 g |
| Sůl | 7,50 g |
| Sacharidy | 105,60 g |
| – cukry | 79,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 hlávky zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 1 1 zelená paprika | Paprika zelená čerstvá | |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1 1 salátová okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 3 chilli papričky (nebo feferonky) | Chilli paprička čerstvá | |
| 1/2 kg 1/2 kg uvařených václavek | Václavka čerstvá | 500 g |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 250 ml 250 ml octa 8% | Ocet lihový | 250 ml |
| 350 ml 350 ml vody | Voda | 350 ml |
| 12,5 lžičky 12,5 lžičky cukru | Cukr bílý | 62.5 g |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce soli | Sůl mořská | 7.5 g |