Nutriční hodnoty (Hrnkový koláč se žmolenkou (litý))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 22 825 kJ / 5 455 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 65,50 g |
| Tuky | 208,46 g |
| – nasycené | 56,53 g |
| – nenasycené | 141,53 g |
| –– mononenasycené | 104,01 g |
| –– polynenasycené | 37,52 g |
| ––– omega 3 | 10,54 g |
| Vláknina | 19,65 g |
| Cholesterol | 478 mg |
| Sodík | 214 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 801,74 g |
| – cukry | 335,99 g |
| ––– laktóza | 12,89 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku | Kypřící prášek | |
| 150-160 g 150-160 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 155 g |
| 60 g 60 g cukru krupice | Cukr bílý | 60 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| ovoce | Jahody čerstvé | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| strouhanka na vysypání plechu | Strouhanka pšeničná |