Nutriční hodnoty (Vepřová pečeně - opravdu skvělá)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 10 816 kJ / 2 585 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 331,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 318,45 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,58 g |
Tuky | 114,81 g |
– nasycené | 37,05 g |
– nenasycené | 63,81 g |
–– mononenasycené | 49,24 g |
–– polynenasycené | 14,58 g |
––– omega 3 | 2,33 g |
Vláknina | 39,33 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 1,29 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 40,82 g |
– cukry | 20,44 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg vepřové pečeně (bez kosti) | Vepřová kotleta bez kosti | 1000 g |
300 g 300 g vepřových kostí (důležité na šťávu) | Kost vepřová | 300 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 22.5 g |
trochu trochu piva (nebo vody) | Pivo světlé 10ᵒ |