Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zeleninová žemlovka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 759 kJ /
1 854 kcal
Bílkoviny77,48 g
– z toho živočišné bílkoviny71,65 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,83 g
Tuky142,65 g
– nasycené84,06 g
– nenasycené51,91 g
–– mononenasycené46,36 g
–– polynenasycené5,56 g
––– omega 30,52 g
Vláknina13,08 g
Cholesterol 940 mg
Sodík 2,33 g
Sůl5,67 g
Sacharidy60,97 g
– cukry53,81 g
––– laktóza26,15 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 větší celozrnné bagety (klidně i trochu starší) nebo jiné oblíbené pečivo (množství pečiva odhadněte dle velikosti zapékací nádoby) Bageta pšeničná celozrnná
1 1 menší lilek Lilek čerstvý
2 2 červené cibule Cibule červená čerstvá 138 g
několik několik menších mrkví Mrkev čerstvá
6 6 větších žampiónů Žampion čerstvý
2 2 červené čerstvé papriky Paprika červená čerstvá 300 g
česnek Česnek čerstvý
několik několik Cherry rajčátek na ozdobu Rajčata cherry
olivový olej Olej olivový
asi 100-125 g asi 100-125 g másla Máslo kravské 112.5 g
250 ml 250 ml mléka nebo smetany Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
2 2 velká vejce Vejce slepičí 140 g
200 g 200 g tvrdého sýra (Ementál, Madeland, klidně můžete použít i Nivu) Sýr kravský tvrdý 30% 200 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.