Nutriční hodnoty (Vdolky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
| Energie | 16 737 kJ / 4 000 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 63,80 g |
| Tuky | 229,29 g |
| – nasycené | 21,95 g |
| – nenasycené | 192,31 g |
| –– mononenasycené | 133,73 g |
| –– polynenasycené | 58,58 g |
| ––– omega 3 | 16,98 g |
| Vláknina | 18,36 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 312 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 385,33 g |
| – cukry | 43,09 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 200 ml 200 ml oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 kostka 1 kostka droždí (42 g) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mák | Mák modrý |