Nutriční hodnoty (Masové koule ve smetanové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 173 kJ / 2 192 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 98,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,88 g |
Tuky | 166,37 g |
– nasycené | 77,03 g |
– nenasycené | 77,24 g |
–– mononenasycené | 62,23 g |
–– polynenasycené | 15,01 g |
––– omega 3 | 1,46 g |
Vláknina | 8,10 g |
Cholesterol | 906 mg |
Sodík | 619 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 67,09 g |
– cukry | 19,70 g |
––– laktóza | 14,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 3 vařené brambory | Brambor zimní | 150 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
2 lžičky 2 lžičky Solamylu | Bramborový škrob | 10 g |
1 hrst 1 hrst strouhanky | Strouhanka pšeničná | |
150 ml 150 ml smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
pepř | Pepř černý | |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
250 ml 250 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
150 ml 150 ml vývaru (bujón) | Vývar hovězí | 150 ml |
2 lžičky 2 lžičky Solamylu | Bramborový škrob | 10 g |
sůl (je-li třeba) | Sůl mořská |