Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Risotto s hlívou ústřičnou, hráškem a crème frâiche)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie9 237 kJ /
2 208 kcal
Bílkoviny45,73 g
– z toho živočišné bílkoviny0,42 g
– z toho rostlinné bílkoviny45,31 g
Tuky52,29 g
– nasycené32,67 g
– nenasycené18,39 g
–– mononenasycené16,34 g
–– polynenasycené2,05 g
––– omega 30,22 g
Vláknina41,15 g
Cholesterol 153 mg
Sodík 39 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy370,38 g
– cukry22,68 g
––– laktóza0,48 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g kulatozrnné rýže na risotto (Arborio) Rýže bílá kulatozrnná 400 g
1.5 litru 1.5 litru silného zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1500 ml
200 ml 200 ml bílého vína (není nutné) Víno bílé suché 200 ml
2 2 menší cibule Cibule čerstvá 140 g
50-70 g 50-70 g másla Máslo kravské 60 g
1 hrst 1 hrst parmezánu Parmezán
200 g 200 g hrášku Hrášek zelený 200 g
200 g 200 g hlívy ústřičné Hlíva ústřičná syrová 200 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
100 g 100 g crème frâiche (i více) Creme fraiche 33% 100 ml
olivový olej k podávání Olej olivový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.