Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Risotto s hlívou ústřičnou, hráškem a crème frâiche)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 237 kJ /
2 208 kcal
Bílkoviny45,73 g
– z toho živočišné bílkoviny0,42 g
– z toho rostlinné bílkoviny45,31 g
Tuky52,29 g
– nasycené32,67 g
– nenasycené18,39 g
–– mononenasycené16,34 g
–– polynenasycené2,05 g
––– omega 30,22 g
Vláknina41,15 g
Cholesterol 153 mg
Sodík 39 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy370,38 g
– cukry22,68 g
––– laktóza0,48 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g kulatozrnné rýže na risotto (Arborio) - rýži neproplachujte, musí v ní zůstat veškerý škrob Rýže bílá kulatozrnná 400 g
1 1 až 1 a půl litru silného vývaru (použila jsem zeleninový); ideálně teplý Vývar hovězí
sklenka sklenka bílého vína (které jsem tentokrát neměla) Víno bílé suché
2 2 menší cibule Cibule čerstvá 140 g
50 - 70 g 50 - 70 g másla Máslo kravské 60 g
hrst hrst strouhaného parmezánu Parmezán
200 g 200 g hrášku (čerstvý nebo mražený) Hrášek zelený 200 g
150 - 200 g 150 - 200 g hlívy ústřičné Hlíva ústřičná syrová 175 g
jako bonus jsem dnes měla crème frâiche (použijte opravdu jen crème frâiche, rozhodně ho nenahrazujte kysanou smetanou, která je příliš kyselá na rozdíl od jemného crème frâiche) Creme fraiche 33%
olivový olej k podávání Olej olivový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.