Nutriční hodnoty (Risotto s hlívou ústřičnou, hráškem a crème frâiche)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 237 kJ / 2 208 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,42 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 45,31 g |
Tuky | 52,29 g |
– nasycené | 32,67 g |
– nenasycené | 18,39 g |
–– mononenasycené | 16,34 g |
–– polynenasycené | 2,05 g |
––– omega 3 | 0,22 g |
Vláknina | 41,15 g |
Cholesterol | 153 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 370,38 g |
– cukry | 22,68 g |
––– laktóza | 0,48 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g kulatozrnné rýže na risotto (Arborio) | Rýže bílá kulatozrnná | 400 g |
1.5 litru 1.5 litru silného zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
200 ml 200 ml bílého vína (není nutné) | Víno bílé suché | 200 ml |
2 2 menší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
50-70 g 50-70 g másla | Máslo kravské | 60 g |
1 hrst 1 hrst parmezánu | Parmezán | |
200 g 200 g hrášku | Hrášek zelený | 200 g |
200 g 200 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 200 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
100 g 100 g crème frâiche (i více) | Creme fraiche 33% | 100 ml |
olivový olej k podávání | Olej olivový |