Nutriční hodnoty (Risotto s hlívou ústřičnou, hráškem a crème frâiche)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 237 kJ / 2 208 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,42 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 45,31 g |
Tuky | 52,29 g |
– nasycené | 32,67 g |
– nenasycené | 18,39 g |
–– mononenasycené | 16,34 g |
–– polynenasycené | 2,05 g |
––– omega 3 | 0,22 g |
Vláknina | 41,15 g |
Cholesterol | 153 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 370,38 g |
– cukry | 22,68 g |
––– laktóza | 0,48 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g kulatozrnné rýže na risotto (Arborio) - rýži neproplachujte, musí v ní zůstat veškerý škrob | Rýže bílá kulatozrnná | 400 g |
1 1 až 1 a půl litru silného vývaru (použila jsem zeleninový); ideálně teplý | Vývar hovězí | |
sklenka sklenka bílého vína (které jsem tentokrát neměla) | Víno bílé suché | |
2 2 menší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
50 - 70 g 50 - 70 g másla | Máslo kravské | 60 g |
hrst hrst strouhaného parmezánu | Parmezán | |
200 g 200 g hrášku (čerstvý nebo mražený) | Hrášek zelený | 200 g |
150 - 200 g 150 - 200 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 175 g |
jako bonus jsem dnes měla crème frâiche (použijte opravdu jen crème frâiche, rozhodně ho nenahrazujte kysanou smetanou, která je příliš kyselá na rozdíl od jemného crème frâiche) | Creme fraiche 33% | |
olivový olej k podávání | Olej olivový |