Nutriční hodnoty (Jablečný chlebíček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 092 kJ / 3 129 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,20 g |
| Tuky | 104,40 g |
| – nasycené | 61,91 g |
| – nenasycené | 37,41 g |
| –– mononenasycené | 31,84 g |
| –– polynenasycené | 5,57 g |
| ––– omega 3 | 0,64 g |
| Vláknina | 36,30 g |
| Cholesterol | 540 mg |
| Sodík | 143 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 485,58 g |
| – cukry | 264,88 g |
| ––– laktóza | 0,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 jablka (asi 300 g) | Jablko čerstvé | 600 g |
| 100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 80 g 80 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 80 g |
| 1 1 zakysaná smetana (200 ml) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| 60 g 60 g krupicového cukru (nejlépe hnědého) | Cukr bílý | 60 g |
| 3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu |